Vad är en gulet ?


En gulet är en motordriven seglingsbåt som är byggd av trä för att färdas i det varma

Medelhavet. Dessa båtar är byggda så att livet på däck kommer i centrum. På en gulet båt ryms ca 4-36 personer beroende på segelbåtens storlek. På en 15-45 meters seglingsbåt får varje person gott om utrymme och därmed har alla privata utrymmen och gemensamma däck, salonger, mm. En gulet kan kort beskrivas som ett flytande hotell. Det finns två bäddar i varje hytt. Varje hytt har egen toalett och dusch. Besättningen på ombord har separat hytt, toalett och dusch.

 

När du väljer båt

- det viktigaste är inte när båten konstruerades utan den tekniska delen av båten

- priset på båthyrningen beror på båtens storlek, dess bekvämlighet och utrustning på båten

- den elektriska strömmen på båten är 12-24-220 B, så därför var vänlig och tala om  för

   kaptenen ifall du har med dig elektriska apparater.

 

Vad behöver du ombord på båten

- först och främst en kamera

- den gemensamma kläd normen på båten är badkläder. Du behöver också ta med dig ett par    gympaskor för promenader, även kläder för kyliga kvällar under vissa perioder på

   sommaren.

- glöm inte ta med dig handduken, extra badkläder, solkräm, solglasögon, strand sandaletter

   och en hatt

- om du skulle vilja sova på däck behöver du en sovsäck

- under resans gång kommer du att ha tid för läsning, just därför ta med dig din favorit bok

- kanske på natten behöver du ett myggstift

 

Seglings paradis :

Det finns flera anledningar till att spendera en semester ombord på en båt. Nöjet i sig är, den speciella kombinationen av vind och vågor, stillheten som seglandet ger, känslan av självförsörjning, den nära kommunikationen med naturen och ens vänner. Men det finns många platser där fräscha vindar, bubblande vatten och riklig sol bidrar till att utflykten med båten blir idealisk. Så varför välja Turkiets Egeiska kust? Anledningen är inte bara seglandet i sig utan vad som händer när ankaret är släppt; de avskilda bukterna, de mysiga byarna och spektakulära historiska platserna som finns i överflöd längs den Egeiska kusten. Allt detta gör seglandet i Turkiet till ett något unikt.

 

Den enastående kombinationen av antik historia, isolerade bukter och omoderna byar, endast ett stenkast ifrån livliga städer och turistorter, erbjuder den Egeiska kusten även den mest avtrubbade resenären en chans att komma och utforska. ”Mavi Yolculuk” så kallad ”The Blue Voyage” garanterar att dessa resenärer får se ett land och en kust i världsklass.