BODRUM-SÖDRA DODEKANESERNA-BODRUMBåt                            : Traditionell Gulet (M/S) -  Båt med A/C

Duration                   : 7 Nätter – 8 Dagar


Avgångar                  : Söndag

Påstigning                : Bodrum Hamn

Påstigning                : 15:30


Avstigning                : Bodrum Hamn


Avstigning                : Före 10:30, efter frukost


Extra utflykter         : Rhodes Old City, Rhodes Lindos Tour, Nisyros Volcano Tour, Turkish Hamam15.05 - 21.05 // 02.10 - 15.10                :3.560,-Sek per person inkl måltider

22.05 - 11.06 // 18.09 - 01.10               :5.060,-Sek per person inkl måltider

12.06 - 02.07 //                                    :6.100,-Sek per person inkl måltider

03.07 - 30.07 // 28.08 - 17.09             :7.450,-Sek per person inkl måltider

31.07 - 27.08 //                                     :8800,-Sek per person inkl måltider


▪ Ovanstående priser gäller per person i dubbelhytt en vecka. Alla priser är i svenska kronor.. 

▪ Singelrumstillägg på 60% tillämpas gäster som reser ensamma. 

▪ Priserna gäller för en person, som tillsammans med en vän delar ett dubbelrum.

▪ Inga barn under 12 år.


INKLUDERAT I PRISET

• Alla måltider: Frukost, lunch, eftermiddagste / kaffe & kakor, middag.

• 7 nätter del i dubbelhytt

• Alla skatter och eventuella tullavgifter

• Alla hamnavgifter

• Besättning

• Skeppsvatten 

• All bränsle 

• Rena sängkläder och handdukar (badhanddukar medtages) 

• Utrustning ombord: Snorkel, simfötter, fiskeutrustning osv. 

• Båtförsäkring (vi rekommenderar att du tecknar separat reseförsäkring)

• Moms

EJ INKLUDERAT I PRISET: 

• Alkoholfria och alkoholhaltiga drycker inkl vatten på flaska. Dryck säljes i baren på båten 

• Extratur på land och inträdesavgifter till historiska platser och museum

• Individuella hamnskatter vid ankomst och avfärd i Turkiet och Grekland


Dag 1: BODRUM

Påstigning börjar vid 15.30 i Bodrum hamn, Denna första dag stannar vi i Bodrum hamn där vi äter middag och övernattar. Vi har gott om tid att utforska Bodrum på egen hand, varför inte besöka St Peters borg, amfiteatern eller ett av antikens sju underverk, Maoseleum. För den som inte är intresserad utav historiska platser erbjuder Bodrum Turkiets förmodligen bästa nattliv och en unik shopping.


Dag 2: CNIDUS – INCEBURUN - KARGI

Efter frukost påbörjar vi vår färd till Cnidus. Cnidus var en välutvecklad stad känd för sin forskning, konst och arkitektur. Eudoxos, en mycket populär astronom, matematikprofessorn Dr. Euryphon, populära konstnären Polygontos, dem mest kända skulptörerna Skopas och Bryaksis, arkitekten Sostrates och Dr Ktesias är några av dem berömdheter som har levt på denna ö. Ön huserar också sin tids största solklocka, byggt utav Eudoksos. Cnidus var även hemstad för Aphrodites monument och var en populär ö för seglare och arabiska handelsmän. Vi kan här gå iland och utforska ruinerna eller simma i det turkosa havet. Lunch serveras i Cnidus Bay. Senare på dagen kryssar vi till Inceburun. Här är vattnet verkligen kristallklart och vi stannar för en simtur. Sista stoppet för dagen är Kargi.


Dag 3: DIRSEKBUKU - KIZIL ADA - BOZBURUN

Frukost serveras i Dirsekbuku, sedan kryssar vi vidare till och kastar ankare i Kizil Ada där vi äter lunch och badar. Dagens sista anhalt är Bozburun. Bozburun är en liten fiskeby, tidigare populär för svampdykning. Senare år har svampdykning ersatts utav guletkryssningar. 


Dag 4: RHODOS

Tidigt på morgonen kryssar vi till Rhodos, den största utav dem Dodekanesiska öarna. Ombord kan man köpa en rundtur i gamla stan eller Lindos. Dem som inte vill åka på dessa rundturer kan bada eller utforska Rhodos på egen hand.


Dag 5: SYMI

Vi seglar till Symi Island och kastar ankar i en vik nära Symi hamn. Här äter vi lunch och badar. Senare på eftermiddagen ankrar vi i Symi Port.


Dag 6: NISYROS – KOS 

Tidigt på morgonen kryssar vi till Nisyros Island och badar. Vulkanen på Nisyros hade ett stort utbrott 1422 och är fortfarande aktiv. Byn Nikea med sina vita gator ligger precis vid vulkanen. För dem vill finns det en extratur till vulkanen där man kan se gaserna komma upp från underjorden. Senare kryssar vi till Kos, den andra största ön utav dessa 12 Dodekanesiska öar. På ön finns ett 560 år gammalt träd, en 211 år gammal fontän och 290 km lång strand. Vi har möjlighet att ta en snabb simtur i Lambi Beach, som ligger väldigt nära Kos Hamn. Kos har också ett mycket bra nattliv. Nafklirou är den mest kända bargatan, alltid färgrik och full av liv.


Dag 7: BLACK ISLAND (POYRAZ HARBOUR - METEOR BAY) – BODRUM

Vi kryssar tillbaka till Bodrum för att gå igenom tullen. Senare kryssar vi till Poyraz Bay, äter lunch och badar. Poyraz Bay ligger på norra sidan utav Karaada ( Black Island) och har kristallklart turkost vatten. Vi kastar senare ankar på den södra sidan utav ön, i Meteor Bay och dricker te. Här kan vi klättra upp till plattformen och hoppa ner i meteorhålet som gett namn till viken. Vi kan också gå in i grottorna under vatten för en mindre summa pengar. Senare på dagen når vi Bodrum hamn, äter middag och övernattar.


Dag 8: BODRUM

Vi äter frukost och lämnar båter runt 10.30 med underbara minnen och massa skratt.


* Programmets samtliga delar ska följas då det är en rundresa, däremot förbehåller vi sig rätten att, om det är nödvändigt, på grund av oförutsedda händelser som beror på sjö eller väderlek ändra rutt för resenärernas säkerhet.