BODRUM-NORRA DODEKANESERNA-BODRUMBåt                            : Traditionell Gulet (M/S) -  Båt med A/C

Duration                   : 7 Nätter – 8 Dagar


Avgångar                  : Söndag

Påstigning                : Bodrum Hamn

Påstigning                : 15:30


Avstigning                : Bodrum Hamn


Avstigning                : Före 10:30, efter frukost


Extra utflykter         : Patmos exile of St. John, Turkish Hamam.15.05 - 21.05 // 02.10 - 15.10                :3.560,-Sek per person inkl måltider

22.05 - 11.06 // 18.09 - 01.10               :5.060,-Sek per person inkl måltider

12.06 - 02.07 //                                    :6.100,-Sek per person inkl måltider

03.07 - 30.07 // 28.08 - 17.09             :7.450,-Sek per person inkl måltider

31.07 - 27.08 //                                     :8.800,-Sek per person inkl måltider


▪ Ovanstående priser gäller per person i dubbelhytt en vecka. Alla priser är i svenska kronor.. 

▪ Singelrumstillägg på 60% tillämpas gäster som reser ensamma. 

▪ Priserna gäller för en person, som tillsammans med en vän delar ett dubbelrum.

▪ Inga barn under 12 år


INKLUDERAT I PRISET

• Alla måltider: Frukost, lunch, eftermiddagste / kaffe & kakor, middag.

• 7 nätter del i dubbelhytt

• Alla skatter och eventuella tullavgifter

• Alla hamnavgifter

• Besättning

• Skeppsvatten 

• All bränsle 

• Rena sängkläder och handdukar (badhanddukar medtages) 

• Utrustning ombord: Snorkel, simfötter, fiskeutrustning osv. 

• Båtförsäkring (vi rekommenderar att du tecknar separat reseförsäkring)

• Moms

EJ INKLUDERAT I PRISET: 

• Alkoholfria och alkoholhaltiga drycker inkl vatten på flaska. Dryck säljes i baren på båten 

• Extratur på land och inträdesavgifter till historiska platser och museum

• Individuella hamnskatter vid ankomst och avfärd i Turkiet och Grekland


Dag 1: BODRUM

Påstigning börjar vid 15.30 i Bodrum hamn, Denna första dag stannar vi i Bodrum hamn där vi äter middag och övernattar. Vi har gott om tid att utforska Bodrum på egen hand, varför inte besöka St Peters borg, amfiteatern eller ett av antikens sju underverk, Maoseleum. För den som inte är intresserad utav historiska platser erbjuder Bodrum Turkiets förmodligen bästa nattliv och en unik shopping.


Dag 2: KOS 

Efter frukost går vi igenom rutten och båten och börjar vår färd mot Kos. På ön finns ett 560 år gammalt träd, en 211 år gammal fontän och 290 km lång strand. Kos har också ett mycket bra nattliv. Nafklirou är den mest kända bargatan, alltid färgrik och livlig.


Dag 3: PSERIMOS - LEROS

Vi börjar vår färd tidigt denna morgon och kryssar till Psemiros Island, där vi äter lunch och badar. Sedan kryssar vi vidare till den vackra ön Leros. Leros är en bergrik och grön ö med höga klippor, små vikar och flera mysiga byar.  Efter lunch och en simtur i Xerakampos ankrar vi i Lakki Hamn/ Agia Marina Port på den östra delen utav Kos. Ett besök i Leros största stad Platanos är något man inte får missa. Staden är känd för sina branta trappor, smala gator och blomstergårdar. Från Planatos kan man ta dem 300 steg långa trapporna upp till Leros borg. Hyra en cykel och utforska ön är en annan utflykt som rekommenderas varmt.


Dag 4: PATMOS

Vi kommer att kryssa till ön Patmos tidigt på morgonen. Vi stannar för en simtur I någon av dem underbara vikarna runt ön. Patmos är ingen stor ö, men är en av dem mest kända. Det var här som St John avslutade sista delen utav “The Apocalypse of John” och det är just därför Patmos ibland kallas Egeiska havets Jerusalem. Ön utstålar verkligen religion och här finns det möjlighet till extratur för att besöka dem viktigaste kyrkorna och klostren. Vi äter middag och övernattar i Patmos Port.


Dag 5: LIPSI

Idag seglar vi till Lipsi och stannar för en simtur vid någon av dem små öar som finns runtom. På Lipsi har vi underbara sandstränder och ett kristallklart grönt vatten. Huvudorten med sina vita hus, flertal tavernor, caféer och restauranger finns att besöka på denna underbara ö. Ett besök i Catopanaghia Kyrkan från 6oo-talet och Panopanaghia Kyrkan från 1400-talet bör man inte heller missa.    


Dag 6: KALIMNOS

Vi kommer på morgonen att stanna för en simtur i en av dem vackra vikarna runt Kalimnos Island. Sedan äntrar vi Pothia Hamn, huvudorten på ön. Öborna levde i århundraden på svamdykning. Det finns ett flertal fina stränder på Kalimnos, så som Massouri, Mirties och Vlyhadia.


Dag 7: TURGUTREIS – ASPAT – AKVARYUM – BODRUM

För tull kommer vi att åka in i Turgutreis, Turkiet. Vi kommer sedan att stanna för en simtur i Aspat Bay. På höjden, om än i ruiner, kan vi skåda det ståtliga Castle of Aspat. Under Mausolus era låg staden Termera här, i manga år utgjorde viken skydd för pirater. Vi kommer att att ta en simtur till i det underbara Akvaryum (Aquarium) där vi kan se dem färgglada fiskarna simma under oss. Vi kommer att äta middag och övernatta i  Bodrum hamn.  


Dag 8: BODRUM

Efter frukost lämnar vi båten runt 10.30 med oförglömliga minnen.


* Programmets samtliga delar ska följas då det är en rundresa, däremot förbehåller vi sig rätten att, om det är nödvändigt, på grund av oförutsedda händelser som beror på sjö eller väderlek ändra rutt för resenärernas säkerhet.