MARMARIS - FETHIYE - MARMARIS   Båt                            : Traditionell Gulet (M/S) - Standardbåt 

Duration                   : 7 Nätter – 8 Dagar

Avgångar                  : Fredag – Lördag

Påstigning                : Marmaris Hamn

Påstigning                : 15:30

Avstigning                : Marmaris Hamn

Avstigning                : Före 10:30, efter frukost

Extra utflykter         : Dalyan CaunosLocal Village TourTurkish Hamam▪ Ovanstående priser gäller per person i dubbelhytt en vecka. Alla priser är i svenska kronor.. 

▪ Singelrumstillägg på 60% tillämpas gäster som reser ensamma. 

▪ Priserna gäller för en person, som tillsammans med en vän delar ett dubbelrum.

▪ 6 månader eller yngre bor gratis när befintliga sängar används.


INKLUDERAT I PRISET

• Alla måltider: Frukost, lunch, eftermiddagste / kaffe & kakor, middag.

• 7 nätter del i dubbelhytt

• Alla skatter och eventuella tullavgifter

• Alla hamnavgifter

• Besättning

• Skeppsvatten 

• All bränsle 

• Rena sängkläder och handdukar (badhanddukar medtages) 

• Utrustning ombord: Snorkel, simfötter, fiskeutrustning osv. 

• Båtförsäkring (vi rekommenderar att du tecknar separat reseförsäkring)

• Moms

EJ INKLUDERAT I PRISET: 

• Alkoholfria och alkoholhaltiga drycker inkl vatten på flaska. Dryck säljes i baren på båten 

• Extratur på land och inträdesavgifter till historiska platser och museum

• Individuella hamnskatter vid ankomst och avfärd i Turkiet och Grekland


Dag 1: MARMARIS

Ombordstigning vid 15.30 i Marmaris hamn. Denna första dag är vi i hamnen. Beroende på när flyget landar kan man utforska Marmaris eller äta middag och sedan sova ombord. Marmaris byggdes ovanpå den antika staden Phyckos och har varit belägrad utav ett flertal civilisationer genom åren. Stadens ståtligaste kvarlämning är borgen från 1577, Marmaris Castle. Det finns även en moské och en karavanseralj att beskåda från tiden då  Ottomanska Riket regerade. Dem antika ruinerna finns på Asar Hill, en mindre kulle norr om staden. Känd för att vara en av Turkiets populäraste semesterorter har Marmaris även en stor marina.


Dag 2: EKINCİK GULF - DALYAN

Efter en god turkisk frukost ges information om rutten och båten. Sedan kryssar vi mot Ekincik Gulf. Här kan den som vill ansluta sig till extra utflykten som går till Dalyan. En mindre båt (Piyade) hämtar upp oss från vår gulet och tar oss til Dalyan. Vår första anhalt är Caretta-Caretta (turtle) Beach, här stannar vi för en simtur. Sedan åker vi längs denna flod och beskådar den otroliga naturen. Under turen ser vi bla antika grottgravar och når slutligen lerbaden, där vi kan packa in oss i lera och koppla av. En fiskeby som heter Dalyan är vår sista anhalt under denna dag. Middag och övernattning i Ekincik Gulf.


Dag 3: ÖLUDENIZ (DEAD SEA) – GEMILER ISLAND

Idag startar vi vår kryssning till det världsberömda Öludeniz tidigare pga utav det stundtals vågiga havet i Disibilmez och Kurtoglu. Vi kastar ankare i Öludeniz, äter lunch och badar. Senare på dagen åker vi mot dagens slutdestination, Gemiler Island. Vi rekommenderar tidig kvällspromenad på Gemiler Island starkt. Ett besök på Church of St. Nicholas som ligger på toppen utav berget är ett måste. Kyrkan dateras tillbaka till den Bysanstiska eran. Middag och övernattning i Gemiler Strait.


Dag 4: TURUNC PINARI – FETHIYE

Efter frukost sätter vi kurs mot Turunc Pinari, där vi äter lunch och badar. Denna fjärde dag i vår kryssning anländer vi Fethiye hamn runt 16.00. Fethiye var känd som Telmessos under antiken och var den viktigaste staden i västra Lykien. Enligt myten härstammar namnet Telmessos från Apollo’s son.  Som namnet antyder var staden känd som ljusets stad och var berömd för sina profeter. Fethiye sträcker sig i en halvcirkel runt bukten som skyddas utav tolv öar. För den som vill finns möjligheten att besöka stadens centrum. Middag och övernattning i Fethiye hamn.    


Dag 5: GOCEK GULF (YASSICA ISLANDS – TERSANE ISLAND – BEDRI RAHMI BAY)

Efter frukost kryssar vi till det världsberömda Göcek Gulf. Vi tar oss genom dem vackra öarna och kastar ankar vid Yassica Island.  Lunch äter vi här i denna vackra kedja av små öar. På eftermiddagen kastar vi ankar vid Tersane Island, fikar och badar. Denna naturligt skyddade hamn användes som båtvarv under den Bysantiska och den Ottomanska eran. För middag och övernattning kryssar vi till Bedri Rahmi Bay. Bedri Rahmi är en berömd turkisk konstnär som gjorde den första “ Blue Voyage” i Turkiet.  

 

Dag 6: GOCEK GULF (MANASTIR - AGA LIMANI)

Efter frukost kryssar vi till Manastir (Monastery) Bay. Här äter vi lunch och simmar. Den här platsen är även känd som Cleopatra Bay eller Sunken Bath Bay då man här kan se dem vackra antika baden som idag ligger under vatten. Senare på dagen kryssar vi till Aga Limani för middag och övernattning.


Dag 7: KUMLUBUKU - CENNET ISLAND - MARMARIS

Idag kryssar vi tidigt på morgonen till Kumlubuk Bay. Frukost serveras i Kumlubuk. Vi kastar ankar vid Cennet Island för en sista lunch och simtur. Vi når Marmaris hamn vid 16.00 och övernattar ombord. För dem som vill utforska Marmaris rekommenderar vi centrum och det livliga nattlivet. 


Dag 8: MARMARİS

Vi äter frukost och lämnar båten med oförglömliga minnen vid 10.30.


* Programmets samtliga delar ska följas då det är en rundresa, däremot förbehåller vi sig rätten att, om det är nödvändigt, på grund av oförutsedda händelser som beror på sjö eller väderlek ändra rutt för resenärernas säkerhet.