KEMER - KEKOVA - KEMERBåt                           : Traditionell  Gulet (M/S) - Standardbåt 

Duration                : 7 Nätter – 8 Dagar

Avgångar               : Fredag – Lördag – Söndag –Måndag 

Påstigning             : Kemer Hamn

Påstigning             : By 15:30 p.m.

Avstigning            : Kemer Hamn

Avstigning            : Innan 10:30 a.m. efter breakfast

Extra utflykter     : OlymposPhaselisSaklikent (Hidden Valley)
▪ Ovanstående priser gäller per person i dubbelhytt en vecka. Alla priser är i svenska kronor.. 

▪ Singelrumstillägg på 60% tillämpas gäster som reser ensamma. 

▪ Priserna gäller för en person, som tillsammans med en vän delar ett dubbelrum.

▪ 6 månader eller yngre bor gratis när befintliga sängar används.


INKLUDERAT I PRISET

• Alla måltider: Frukost, lunch, eftermiddagste / kaffe & kakor, middag.

• 7 nätter del i dubbelhytt

• Alla skatter och eventuella tullavgifter

• Alla hamnavgifter

• Besättning

• Skeppsvatten 

• All bränsle 

• Rena sängkläder och handdukar (badhanddukar medtages) 

• Utrustning ombord: Snorkel, simfötter, fiskeutrustning osv. 

• Båtförsäkring (vi rekommenderar att du tecknar separat reseförsäkring)

• Moms

EJ INKLUDERAT I PRISET: 

• Alkoholfria och alkoholhaltiga drycker inkl vatten på flaska. Dryck säljes i baren på båten 

• Extratur på land och inträdesavgifter till historiska platser och museum

• Individuella hamnskatter vid ankomst och avfärd i Turkiet och Grekland


 Dag 1: ANTALYA - KEMER

Efter ankomst tar vi bussen till Kemer och vår första natt ombord på båten. 


Dag 2:  OLYMPOS - ADRASAN ÇAVUS BAY 

Efter frukost ges information om resans rutt och själva båten. Sedan seglar vi till den antika staden Olympos, en av Lykiens viktigaste hamnstäder och hemvist till många myter genom århundraden. Olympos var i dåtiden hemort för pirater tack vare sin strategiska placering och är idag känt över hela världen för sin historia, 3200 meter långa och vackra kust, rika växtrike och sina trähus som idag används som pensionat. Utflykt till Olympus kan beställas över telefon vid bokning utav resan. Efter lunch och simtur för dem som vill bada beger vi oss till till Adrasan Çavus Bay för middag och övernattning. 


Dag 3: DEMRE - ÇAYAĞZI - GÖKKAYA BAY

Tidigt på morgonen sätter vi segel mot Demre. Efter en trevlig frukost i Çayağzı kan de som som vill följa med på en extra tur till ruinerna i Myra. Myra är en gammal Lykisk stad och var hemvist till biskopen St. Nicholaus som var känt som “skyddaren” av barn, fattiga och seglare under den Bysantiska eran. St. Nicholas sägs också ha inspirerat till dagens jultomten, Sankta Claus. Myrautflykten kan köpas på båten utav personalen. De som inte vill följa med på denna extratur kan koppla av på båten, bada och sola. Senare på dagen seglar vi till Gökkaya Bay, där vi kastar ankar för middag och övernattning.  


Dag 4: TERSANE - ÜÇAĞIZ

Efter frukost seglar vi över Batik Sehir (Sunken City). En historisk stad som idag ligger helt under vatten. Vi ankrar i Tersane Bay för lunch och simtur. Vi seglar sedan vidare till Üçağiz Bay där vi äter middag och övernattar. För dem som vill finns det en extra tur till Kas och Saklikent. Utflykten till Saklikent kan köpas direkt på båten och är en heldagsutflykt, vi åker buss ca 91 km till Saklikent. I utflykten ingår inträde till Saklikent, Xanthos och Kas med lunch. Priset ligger på ca 35-40 Euro. Middag och övernattning i Ucagiz Bay.


Dag 5: SIMENA - KEKOVA

Efter frukost i Üçağiz seglar vi till Simena. Här kan vi utforska den Genuesiska borgen och ruinerna utav den gamla romerska teatern i Simena. Simenautflykten ingår i utflyktspaketet. Middag och övernattning sker i Kekova.   


Dag 6: PORTO CENEVIZ - PHASELIS

Vi påbörjar dagens färd tidigt på morgonen och sätter kurs mot Ceneviz Harbour eller Sazak Bay. Efter lunch ankrar vi i Phaselis Bay. Phaselis var en koloni som grundades 700 f.Kr utav kungariket på Rhodos. Phaselis har tre vikar och dess invånare levde utav havet. Staden var också berömd för sin parfymhandel under antiken. Den som vill kan på egen hand utforska den antika staden och betrakta dem otaliga antika ruinerna som finns. Vill man ha guidad tur i Phaselis ingår detta i utflyktspaketet.  Vi äter middag och övernattar i denna underbara vik.


Dag 7: AYISIGI BAY - KEMER

Efter frukost seglar vi till Ayisigi Bay. Efter en härlig dag till havs med lunch ombord seglar vi tillbaka till Kemer Marina där vi äter middag och övernattar.


Dag 8 KEMER 

Efter vår sista frukost ombord packar vi våra väskor och gör oss redo för flyget hem till Sverige.


* Programmets samtliga delar ska följas då det är en rundresa, däremot förbehåller vi sig rätten att, om det är nödvändigt, på grund av oförutsedda händelser som beror på sjö eller väderlek ändra rutt för resenärernas säkerhet.