Allmän Information

CABIN CHARTER (gäller alla kryssningar i vår katalog)


Du kan välja den kryssning i vår katalog som passar just dig .


Priserna i katalogen gäller helpension, utom Kykladerna som är halvpension-, per person i dubbelhytt.

Om du vill bo ensam i en dubbelhytt tillkommer det ett tillägg för singelrum.


1. Check-in och ombordstigning påbörjas vid 15:30 på din första dag och den första måltiden är middag ombord. Utcheckningen kommer att vara på den sista dagen, efter frukost, runt 10.30.


2. Då den första och den sista dagen är transferdagar kommer dessa nätter att spenderas i hamn.


3. Under "Blue Voyage" kommer huvudsakligen båtens motorer att användas. Men seglen kan hissas beroende på väderförhållanden och vindriktning. Seglet på båten öppnas minst två gånger i veckan.


4. Kaptenen kan göra ändringar i kryssningsprogrammet beroende på havet och väderförhållandena. Dessa eventuella ändringar genomförs för våra gästers säkerhet och trygghet. Segling är inte tillåtet enligt hamnmyndigheterna vid vindar om 6-7 Beaufort eller mer.


5. Det är inte tillåtet att medta någon sorts dryck ombord. Ett stort urval av alkoholfria och alkoholhaltiga drycker kan köpas i baren på båten till ett rimligt pris, betalning av dryck görs i slutet av kryssningen.


6. Våra gäster består utav människor som älskar havet och ger ett perfekt tillfälle att träffa nya vänner från andra kulturer


7. Vi har många års erfarenhet utav kryssningar och planerar våra rutter noggrant tillsammans med våra kaptener. Kryssningarna i vår katalog är fastställda, ändringar i resplanen enligt kundens speciella krav kan ej genomföras. För dem som vill bege sig på en egen rutt som ej finns i vår katalog erbjuder vi privat båt, var vänlig kontakta oss för mer information.


8. Instruktioner och information ges till våra gäster vid ombordstigning.


9. Vi kan inte garantera separata sängar i våra kabiner.


10. Alla kabiner har privat WC /dusch och en liten garderob. Toaletter kan vara med spolning eller marintoalett med pump alternativt elektrisk sug.


11. Alla våra båtar har gott om säkerhetsutrustning ombord, inklusive flytvästar, rep, jolle och livflotte. Dessa uppfyller alla internationella säkerhetskrav.


12. På alla våra båtar har vi växelriktare eller generator för att ladda dina elektriska prylar när vi lägger till vid en hamn. Vissa båtar har 220 V uttag i kabinerna. 


13. Alla våra båtar har ombord fiskeutrustning, simfötter och snorklar som kan användas utav våra gäster.


14. I våra priser är alla hamnavgifter och bränsletillägg inkluderade i priset.